Ekomenu lanceert nieuwe, eiwitrijke Herstel maaltijdbox
100% biologische maaltijden in de lift

Hoegaarden, 22 juli 2021 - Tijdens een gezondheidscrisis is het nog belangrijker om in te zetten op de heilzame werking van voeding. Daarom lanceert Ekomenu op 22 juli de ‘Herstel maaltijdbox’: een gezonde eiwitrijke en 100% biologische maaltijdbox die het immuunsysteem een boost geeft. De recepten worden ontwikkeld door culinaire chef Frank Fol, De Groentekok®, een van de drijvende krachten achter Ekomenu. Internationaal wetenschappelijk onderzoek toont dat mensen tijdens de coronacrisis extra inzetten op gezonde voeding en veel meer groenten en fruit kochten, ook in Vlaanderen.

De eiwitrijke gerechten die Ekomenu met zijn ‘Herstel maaltijdbox’ toevoegt aan zijn bestaand aanbod, doorbreken de vicieuze cirkel waarbij vermoeidheid leidt tot een verlaagde weerstand – en omgekeerd. Je lichaam kan infecties beter bestrijden als je energierijk eet, en liefst ook biologisch. Zeker als je herstelt van bijvoorbeeld Covid-19, moet je je energiepeil opkrikken. Door voldoende proteïnen (of eiwitten) te eten, kan je je herstel bevorderen. Daarom vind je bijvoorbeeld vaak noten, peulvruchten, citrusvruchten, broccoli, spinazie, champignons, zoete aardappel en volkorenproducten in de Herstel maaltijdbox.
 

Frank Fol voor ekomenu

Frank Fol, De Groentekok® & co-founder Ekomenu

Alle recepten in de maaltijdbox worden op maat ontwikkeld door Frank Fol, De Groentekok®, een van de drijvende krachten achter Ekomenu. Met de Herstel maaltijdbox wil Ekomenu nog sterker inzetten op de gezonde werking van plantaardige voeding, mede in het kader van de Green Deal, waarbij Europa biologische voeding promoot. De VN riep 2021 bovendien uit tot het Internationaal Jaar van Groenten en Fruit. 

Gezonder eten tijdens de pandemie

Tijdens de Corona-crisis in 2020 zag Ekomenu een toename van 20% in de verkoop van hun gezonde en biologische maaltijdboxen. De Corona Cooking Survey, een internationaal wetenschappelijk onderzoek naar eetgewoontes tijdens de coronacrisis in België en 24 andere landen, toont ook aan dat mensen tijdens de lockdowns gezonder aten en veel meer groenten en fruit kochten. Ook in Vlaanderen is die trend duidelijk zichtbaar: gezinnen besteedden het voorbije jaar 15 procent meer aan groenten en fruit. 

Charlotte De Backer, professor Universiteit Antwerpen: “De internationale Corona Cooking Survey in 25 landen toont aan dat mensen 20.4% vaker voor plantaardige voeding of alternatieve eiwitten op hun bord kiezen. 47.4% van de mensen koopt sinds Covid-19 vaker lokale voeding en 23.7% eet vaker biologisch of ecologisch.”

100% biologische maaltijden

Ekomenu wil iedereen toegang geven tot een gezonde levensstijl. Het bedrijf biedt als enige in de Benelux maaltijdboxen met enkel biologische voeding. Klanten kunnen kiezen uit veertien verschillende gezonde maaltijdboxen, voor ieders levensstijl en met een flexibel lidmaatschap. Alle boxen bevatten gerechten met veel groenten, fruit en volkoren producten en weinig zout. Eén op twee Ekomenu klanten kiest zelfs voor de volledig vegetarische of vegan maaltijden.

“We zijn een echte Food for Health specialist. Van bij de start hebben we ingezet op de voordelen van onbewerkte, plantaardige voeding,” vertelt CEO Jack Stroeken. “Biologische voeding heeft een gunstig effect op de gezondheid en het immuunsysteem. Ongeveer de helft van onze klanten zegt dat ze gezonder zijn en zich beter voelen sinds ze de Ekomenu maaltijdboxen hebben. Bovendien is biovoeding milieuvriendelijker.” 

Ekomenu, een duurzame keuze

Ekomenu is door B Lab, de internationale non-profit organisatie voor duurzame economie, uitgeroepen tot de meest duurzame maaltijdbox van de Benelux. Hun maaltijdboxen bevatten Belgische en Nederlandse streekproducten die in een plasticvrije, composteerbare verpakking met de fiets aan huis worden bezorgd. Zo stoot je als klant 30% minder afval en CO2 uit. 


Over Ekomenu:

  • 100% biologisch
  • Enkel Belgische en Nederlandse streekproducten
  • Keuze uit 14 gezonde maaltijdboxen en +500 ‘losse’ bio-voedingsmiddelen
  • Duizenden maaltijdboxen per week, meer dan een miljoen maaltijden worden op maat aan de deur geleverd. 
  • Actief in Vlaanderen, Brussel en Nederland
  • B-corp certificaat voor duurzaamheid
  • In 2020 uitgeroepen tot één van de 10 meest veelbelovende maaltijdboxen van Europa 
  • Ambassadeur van Lekker van bij Ons
  • Gratis voedingsadvies door een team van diëtisten 
  • Werkt samen met duurzame partners zoals BIO LégumaisesLa Vie est BelleBIOFRESHDe Hobbit, EVA vzw, CERA, Diabetes Liga, We’re Smart® World.

Bestel jouw gezonde maaltijdbox op www.ekomenu.be en ontdek jouw leefstijl en gezonde inspiratie op www.voeljelekker.be 

Gebruik deze unieke promotie

Actie Ekomenu

Download pdf

 

ekomenu eiwitrijk herstelmenu

​​ekomenu eiwitrijk herstelmenu

​​ekomenu eiwitrijk herstelmenu

​​ekomenu eiwitrijk herstelmenu

​​ekomenu eiwitrijk herstelmenu