World Food Programme

Het World Food Programme (WFP) is de grootste humanitaire organisatie, strijdend tegen honger wereldwijd

In geval van nood, brengen we voedsel daar waar het nodig is en redden we daarmee de levens van mensen die getroffen zijn door hetzij (burger) oorlogen of natuurrampen. Zodra de noodsituatie voorbij is, gebruiken wij voedsel om de getroffen gemeenschappen te helpen met de wederopbouw van hun verwoeste levens.

WFP is onderdeel van de Verenigde Naties (VN) en wordt gefinancierd door middel van vrijwillige bijdragen.

Sinds 1961 toen het Wereldvoedselprogramma werd opgericht, proberen we de visie te verwezenlijken, dat iedere man en vrouw, en elk kind toegang heeft tot voedsel dat noodzakelijk is voor een gezond en actief leven. We werken aan deze visie met andere zuster organisaties van de VN in Rome — zoals de Voedsel en Landbouworganisatie (FAO) en het Internationale Fonds voor Agrarische Ontwikkeling (IFAD) — evenals met andere partners zoals regeringen, de VN en niet-gouvernementele organisaties (NGOs).

Gemiddeld bereikt WFP jaarlijks meer dan 80 miljoen mensen in 75 landen met voedselassistentie. Ongeveer 11.500 mensen werken voor de organisatie, de meeste van hen in afgelegen gebieden, waar ze direct klaar staan voor de hongerige arme bevolking.

Voor meer informatie : bekijk de video waarin onze missie wordt beschreven, lees onze Missie Verklaring, download het Jaarverslag of blader door de Beleidsdocumenten.

WFP heeft vijf doelstellingen:

  1. Het redden van levens en het beschermen van have en goed, in tijden van nood
  2. Voorbereiding op mogelijke rampen
  3. Hulp bij herstel en wederopbouw na rampen
  4. Het verminderen van honger en ondervoeding in de wereld
  5. Het vergoten van de plaatselijke capaciteit om honger en ondervoeding te bestrijden