<<

Beste Groenterestaurants van de Benelux 2017. De genomineerden zijn bekend.

Vier restaurants uit Vlaanderen, vier uit Wallonië en vier uit Nederland dingen mee naar de titel van Beste Benelux Groenterestaurant 2017. Dat besliste een professionele jury onder leiding van Groentekok Frank Fol met medewerking van Gault&Millau. Het is al de 8ste maal dat de wedstrijd wordt georganiseerd.

De jury zal vanaf nu samen met De Groentekok de genomineerde restaurants bezoeken. Daarna zal de jury 1 winnaar uit elke regio kiezen. Maar er zijn ook speciale prijzen voorzien voor bijzondere groenterestaurants. Zo zijn er speciale prijzen voor het restaurant met het hoogste percentage groenten en fruit, het restaurant met de beste smaak en gezondheid, het restaurant dat de beste communicatie rond groenten en fruit heeft, het beste vegetarische restaurant en het restaurant dat de lekkerste groentegerechten voor kinderen serveert.

De selectie gebeurt zeer nauwgezet op basis van de filosofie Denk Groenten! Denk Fruit! Daarnaast is er voor alle restaurants ook een interne quotering op basis van "radijzen". Hoe meer radijzen een restaurant verzamelt, hoe meer het aanspraak kan maken op de titel.

De publieksstemmen gelden voor 25% van de finale beslissing. Op de website kunnen alle ervaringen bij de geselecteerde en andere groenterestaurants worden gepost. Op 1 mei zullen winnaars bekendgemaakt worden tijdens groots evenement te Brussel.

Stemmen kan tot 15 april.

Vlaanderen

3140 - Keerbergen - België
9150 - Bazel - België
2550 - Kontich - België
2460 - Kasterlee - België

Wallonië

4130 - Esneux - Belgique
1180 - Bruxelles - Belgique
1050 - Ixelles - Belgique
4451 - Juprelle - Belgique

Nederland

7966ac - De Schiphorst - Nederland
2481 NB - Kaag en Braasem - Nederland
2282 BS - Rijswijk - Nederland
5223MC - 's-Hertogenbosch - Nederland